ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Турецькі слідчі обшукали дві вілли у справі Хашкаджі

27.11.2018, 10:38
Обшук вілли саудівського підприємця, фото - Getty Images

Турецькі слідчі обшукали 26 листопада віллу саудівського підприємця неподалік Стамбула, а також один із сусідніх будинків у межах розслідування справи про вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі.  Про це повідомила прокуратура Стамбула, інформує DW з посиланням на AFP.

Обшуки пояснили тим, що один із підозрюваних у вбивстві телефонував власнику вілли за день до зникнення журналіста. У розмові йшлося, імовірно, про “ліквідацію трупа Хашкаджі після розчленування”, повідомила прокуратура.

За даними турецької інформагенції Anadolu, власник вілли під час телефонної розмови був за межами Туреччини і не повертається до країни вже близько двох місяців. Слідчі взяли зразки води з фонтана на території вілли, пише Anadolu.

У прокуратурі вважають, що тіло журналіста розчленували, розчинили в кислоті та змили у стамбульську каналізацію.

Джамаль Хашкаджі, 59-річний оглядач The Washington Post, зник 2 жовтня. Журналіста ніхто не бачив після його візиту до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Хашкаджі пішов до цієї установи, щоб підготувати документи. Він планував одружитися з громадянкою Туреччини. Колеги журналістка пов'язують убивство з тим, що покійний часто критикував діяльність кронпринца Саудівської Аравії Мохаммеда бін Салмана.

Влада Саудівської Аравії тривалий час заперечувала факт вбивства Хашкаджі в консульстві. Після міжнародного тиску Ер-Ріяд урешті розпочав  розслідування злочину і взяв під варту 21 підозрюваного. Для п'ятьох із них прокуратура Саудівської Аравії вимагає смертної кари. У ЄС вимагають прозорого розслідування та притягнення винних до відповідальності, хоча й не підтримують застосування смертної кари.

Liked the article?
Help us be even more cool!