ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Турецька прокуратура вимагає арешту двох осіб через убивство Хашкаджі

05.12.2018, 12:15
Фото - trthaber.com

Головна прокуратура Стамбула вимагає заарештувати двох підозрюваних у вбивстві саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі, зокрема радника наслідного принца та заступника голови розвідки. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на телерадіокомпанію TRT Haber.

“Головна прокуратура Стамбула вимагає арешту радника наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммеда бін Салмана – Сауда бін Абдуллаха аль-Кахтані та заступника голови розвідки генерала Ахмеда Асріні”, – повідомляє телеканал.

На вказаних осіб видано ордери на арешт. Їх обвинувачують у плануванні вбивства Хашкаджі.

Низка американських сенаторів 4 грудня висловили впевненість, що спадкоємний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман причетний до вбивства журналіста Хашкаджі, який перед смертю жорстко критикував королівську родину.

Нагадаємо, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашкаджі зник у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашкаджі було знищене в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії у Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з убивством Хашкаджі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Раніше Центральне розвідувальне управління вже заявляло, що вбити журналіста Джамаля Хашкаджі у Стамбулі наказав спадкоємний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман Аль Сауд.

Liked the article?
Help us be even more cool!