ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Туреччина заявила про обмін 26 ув’язнених між Росією та країнами Заходу

В Анкарі (Туреччина) сьогодні відбулася “наймасштабніша за останній час” операція з обміну ув’язненими між Росією та країнами Заходу, заявила Національна розвідувальна організація Туреччини (MIT).

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на TRT Haber.

У межах операції було звільнено 26 ув’язнених, які утримувались у в'язницях семи різних країн – США, Німеччини, Польщі, Словенії, Норвегії, Росії та Білорусі, заявила турецька сторона.

Один з літаків обміну, скриншот ІМІ з TRT Haber

“У межах операції обміну 10 ув’язнених, зокрема двоє дітей, були передані Росії, 13 ув’язнених – Німеччині, троє ув’язнених – США”, – йдеться в повідомленні. Були залучені сім літаків: два – зі США і по одному – з Німеччини, Польщі, Словенії, Норвегії та Росії

Там підтверджують, що в межах обміну звільнили репортера The Wall Street Journal Евана Гершковича і морського піхотинця США Пола Вілана, ув'язненого в Білорусі громадянина Німеччини Ріко Крігера, російського опозиціонера Іллю Яшина й офіцера ФСБ, убивцю Вадима Красікова.

Нагадаємо, раніше турецька розвідка заявила, що відіграє посередницьку роль в обміні, а також координувала процес і гарантувала його безпеку.

Liked the article?
Help us be even more cool!