ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Туреччина вимагає у Німеччини екстрадиції журналіста, що критикує Ердогана

28.09.2018, 15:24
Фото - REUTERS/sueddeutsche.de

Уряд Туреччини вимагає у Німеччини видачі відомого турецького журналіста Джана Дюндара. Відповідний запит надійшов безпосередньо перед державним візитом Ердогана до ФРН. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на NDR, WDR і Süddeutsche Zeitung.

Дюндара просять заарештувати і екстрадувати за шпигунство, розголошення державної таємниці та пропаганду.

Повідомляється, що Анкара передала Берліну в цілому список із 69 іменами осіб, видачі яких домагається.

Джан Дюндар – один із найвідоміших турецьких журналістів, колишній головний редактор Cumhuriyet, живе у вигнанні в Німеччині два роки. У Туреччині Дюндара, критика Ердогана, засудили до шести років ув’язнення за публікацію матеріалу, в якому стверджувалося, що турецька розвідка постачає зброю бойовикам-ісламістам у Сирії.

У німецькому уряді прохання про видачу Дюндара тепер сприймається як провокація, наголошує Süddeutsche Zeitung. Особливо зважаючи на те, що прохання надійшло перед державним візитом Ердогана.

“Туреччина знає, яке значення має справа Дюндара і що його видача неможлива. Такий маневр незрозумілий, якщо Ердоган сподівається на нормалізацію відносин. Це “чиста ескалація”, - заявили виданню джерела в німецькому уряді.

Ердоган перебуває з візитом у Німеччині 28 вересня. У нього запланована спільна прес-конференція з Меркель. За даними ЗМІ, Ердоган пригрозив скасувати конференцію, якщо на ній буде присутній Дюндар.

Дюндар уже отримав акредитацію на захід і хоче поставити Ердогану запитання.

Liked the article?
Help us be even more cool!