ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Туреччина оштрафувала низку соцмереж на 1 млн доларів за порушення свого нового закону

06.11.2020, 16:43
Фото – mobilemarketing.com.ua
Фото – mobilemarketing.com.ua

Туреччина наклала штраф у розмірі 10 млн лір – близько 1,18 млн доларів – на низку соціальних мереж, зокрема Facebook, Twitter та YouTube, за невиконання вимог свого нового закону про функціонування соцмереж. Як пише "Європейська правда" з посиланням на Reuters, про це заявив заступник міністра з транспорту та інфраструктури Омер Фатіх Саян.

Новий закон був ухвалений у липні 2020 року. Критики зазначали, що він може погіршити ситуацію зі свободою слова.

Закон передбачає, що влада Туреччини може вимагати видалення певного контенту, а не блокування доступу до нього, як це було раніше. Також він передбачає, що соцмережі повинні визначити місцевих представників, які розглядатимуть такі запити.

"Іноземні компанії, які діють у Туреччині, щоденно охоплюють понад 1 млн людей, і вони були повідомлені про правила, які повинні виконувати. Оскільки перехідний період закінчується, соцмережі, які не призначили представника, а саме Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube та TikTok, оштрафовано на 10 млн лір", – заявив Саян.

Заступник міністра сказав, що це "перший крок" з покараннями для соцмереж, якщо вони не виконають вимог. За ним можливий штраф на 30 млн лір, заборона реклами та обмеження швидкості роботи платформ на 50%, а далі й на 90%.

За його словами, якщо після цього компанії виконають вимоги, обмеження знімуть, а штраф зменшать до чверті накладеної суми.

Представники платформ ще не прокоментували ситуації.

Liked the article?
Help us be even more cool!