ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Туреччина не задоволена розслідуванням та вироком у справі Хашкаджі

24.12.2019, 10:47
Фото – hurriyetdailynews.com
Фото – hurriyetdailynews.com

В Анкарі висловили незадоволення процесом розслідування та рішенням, ухваленим судом у Саудівській Аравії в справі вбивства журналіста Джамаля Хашкаджі, яке було скоєне в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня минулого року.

Про це заявив прессекретар міністерства закордонних справ Туреччини Хамі Аксой, повідомляє Укрінформ.

“Рішення суду в Саудівській Аравії щодо вбивства Джамаля Хашкаджі, яке було оголошене сьогодні, аж ніяк не відповідає очікуванням як нашої країни, так і міжнародної спільноти щодо з’ясування всіх аспектів цього вбивства та забезпечення справедливості”, – сказав Аксой.

Серед тих питань, які залишаються без відповіді, він назвав невстановлення досі місцеперебування тіла журналіста, замовників його вбивства, а також співучасників злочину в Туреччині, якщо такі були.

“Розкриття цього вбивства, встановлення та покарання всіх учасників є для нашої країни не лише юридичною відповідальністю, але й обов'язком сумління”, – сказав дипломат.

Також в Анкарі закликали Саудівську Аравію до співпраці в розслідуванні справи.

Нагадаємо, 23 грудня 2019 року кримінальний суд в Ер-Ріяді з 11 осіб, які проходили в справі вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, засудив п’ятьох до смертної кари. Ще трьом було присуджено тривалі терміни ув’язнення. Із трьох осіб обвинувачення були зняті.

Прокуратура Саудівської Аравії не висунула обвинувачень проти кількох осіб, які вважаються ключовими в справі організації злочину, зокрема радника принца-спадкоємця Саудівської Аравії Сауда аль-Кахтані, який вважається організатором убивства, колишнього генконсула Саудівської Аравії в Стамбулі Мухаммеда аль-Утейбі та заступника голови розвідки Ахмеда Асірі, який пішов у відставку одразу після вбивства журналіста. Перші два були занесені Вашингтоном до санкційного списку через причетність до цього злочину.

Liked the article?
Help us be even more cool!