ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Турчинов просить СБУ ввести санкції проти ЗМІ, що транслювали "парад" з "ДНР"

10.05.2018, 10:03

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов звернувся до СБУ щодо розслідування та запровадження санкцій стосовно українських електронних ЗМІ, які 9 травня вели пряму трансляцію “військового параду” з окупованого Донецька під заголовком “Трансляція з ДНР”. Про це повідомляється на сайті РНБО.

“Тиражування інформаційної отрути, щоб посіяти розбрат та зневіру, та, підмінивши поняття, перетворити визвольну війну на громадянську, - один з пріоритетів гібридної війни, що веде проти нас Росія. А в цьому випадку ми можемо говорити і про цілком конкретний злочин - популяризацію терористичної організації.

Адекватна протидія інформаційній агресії - необхідний та важливий елемент захисту нашої країни. Саме тому я звернувся з офіційним листом до СБУ щодо розслідування цього правопорушення та внесення електронних ЗМІ, які забезпечували пряму трансляцію “святкування” окупаційних військ Росії в Донецьку, до санкційного списку”, - зазначив Турчинов.

За його словами, у цьому випадку не йдеться про свободу слова: “Співпраця з терористами, співучасть у терористичній діяльності, популяризація терористичних структур є злочином у будь-якій цивілізованій країні”.

Він також нагадав про критику, коли Україна застосувала санкції проти російських електронних ЗМІ та російських соцмереж. Проте, зазначив Турчинов, сьогодні західні партнери, зокрема і з урахуванням українського досвіду, розробляють та ухвалюють жорсткі законодавчі акти щодо протидії російському інформаційному тероризму та інформаційним фейкам.

Liked the article?
Help us be even more cool!