ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Турчинов нагородив журналістів відзнаками за протидію інформаційній агресії Росії

05.09.2016, 14:02

Секретар РНБО України Олександр Турчинов вручив представникам українських ЗМІ відзнаки РНБО за протидію інформаційній агресії РФ. Відзнаки отримали представники телеканалів ICTV, “1+1”, 5 каналу та “Українського радіо”. Про це повідомляється на сайті РНБО.

Турчинов зазначив, що інформаційна війна є дуже небезпечною складовою гібридної війни, яку веде Росія проти України і має на меті “...домогтися, щоб народ не був здатен або не хотів чинити опір агресору”.

За його словами, сучасна Росія успадкувала від Радянського Союзу широкий арсенал ведення інформаційних війн, і цей арсенал був серйозно вдосконалений. Він також додав, що  український досвід свідчить про відпрацьовану Росією формулу: “спочатку приходять російські ЗМІ, потім приходять російські танки”.

“У нас є герої інформаційного фронту, які за власною ініціативою професійно протидіють інформаційній агресії Російської Федерації. Головною зброєю в інформаційній війні з Росією є правда”, - сказав Олександр Турчинов, подякувавши журналістам за їх фахову роботу.

Від ICTV відзнаку РНБО отримала продюсер телепроектів телеканалу Оксана Дихніч - за програми “Антизомбі” та “Гражданская оборона”.

Від “1+1” - керівник департаменту журналістських розслідувань телеканалу Максим Шиленко - за цикл програм “Хоробрі серця” про події на Сході України, про справжніх героїв та Олег Криштопа, сценарист та ведучий програм 5 каналу - за історичний освітньо-пізнавальний проект “Машина часу”.

Також відзнаки отримали журналісти “Українського радіо” Ніна Жежера за щоденну програму “Польова пошта” для військовослужбовців та Євгенія Калайда, за програму “Настоящее время”, яка транслюється на окуповані території Криму та Донбасу, а також частину Російської Федерації до Уралу.

 

Фото - РНБО

Liked the article?
Help us be even more cool!