ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Цифрова багатоканальна телемережа MX-7 готова до запуску в Україні – Держспецзв’язку

05.05.2023, 10:21
Фото – publish.com.ua
Фото – publish.com.ua

Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення готовий до запуску загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7, яка покриватиме мовленням понад 90% території України.

Про це повідомляється на сайті Держспецзв’язку, до сфери управління якої належить концерн.

Мережа працюватиме в метровому діапазоні, захищеному від перепланування, і покриватиме мовленням, зокрема, частину районів тимчасово окупованих територій. А також населені пункти, розташовані на кордонах з РФ та Білоруссю: у Харківській, Сумській, Чернігівській, Рівненській, Житомирській, Волинській областях, де зараз можуть транслюватися російські телеканали з потужних передавальних ворожих станцій.

Сигнал надаватимуть у некодованому вигляді. Пакет телеканалів буде безкоштовним для глядачів. Концерн РРТ уже повідомив Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення про готовність до запуску. Нацрада має оголосити та провести конкурс на мовлення в мережі МХ-7.

Голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь зазначив, що “запуск загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7 – важливий крок у протистоянні російській пропаганді”. 

Нагадаємо, у 2021 році Кабінет Міністрів затвердив Програму підвищення обороноздатності та безпеки держави в частині матеріально-технічного забезпечення побудови Концерном РРТ загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7.

Для будівництва мережі Концерн РРТ залучив кредит під гарантії уряду. Монтаж першого передавача розпочався 20 січня 2022 року. Повномасштабне воєнне вторгнення Росії в Україну дещо скорегувало строки запуску MX-7. Проте навіть у важких умовах війни роботу закінчено, зазначає Держспецзв’язку.

Liked the article?
Help us be even more cool!