ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЦВК скасувала реєстрацію Шарія та Клюєва кандидатами в депутати

04.07.2019, 10:33
Фото - politikus.ru

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію кандидатів в народні депутати України Анатолія Шарія та Андрія Клюєва. Таке рішення ЦВК ухвалила 3 липня, повідомляється на сайті Центрвиборчкому.

До ЦВК 3 липня надійшов лист від Служби безпеки України, у якому повідомляється, що Анатолій Шарій виїхав за межі України 24 січня 2012 року через пункт пропуску “Зернове” (Сумська область) потягом Ковель – Москва та після цього на територію України не в’їжджав.

Також СБУ поінформувала, суди та правоохоронні органи протягом різних періодів отримували від Інтерполу інформацію про перебування блогера у Нідерландах та Литві. Міністерство безпеки та юстиції Нідерландів 22 липня 2013 року повідомило ГПУ щодо наявності у Шарія статусу біженця, що унеможливлює його видачу Україні відповідно до Женевської конвенції 1951 року. 

Також правоохоронні органи повідомили листами ЦВК, що Андрій Клюєв не проживає на території України останніх п’ять років, що є порушенням статті 76 Конституції України. За висновком СБУ, Клюєв з 2014 року на території України не перебував, офіційні пункти пропуску державного кордону України не перетинав.

Як повідомляв ІМІ, 2 липня Центральна виборча комісія ухвалила рішення про реєстрацію кандидатами в народні депутати на позачергових виборах до Верховної Ради блогера Анатолія Шарія та колишнього главу Адміністрації президента Януковича Андрія Клюєва. 

24 червня ЦВК відмовила в реєстрації Анатолію Шарію та Андрію Клюєву. Причиною відмови в ЦВК назвали недотримання вимог Конституції та закону щодо проживання в Україні протягом останніх п’яти років на день проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року.

2 липня у Києві на майдані Незалежності відбулася акція “Терпіти більше не можна” проти рішення ЦВК про реєстрацію кандидатами у народні депутати Андрія Клюєва та Анатолія Шарія.

3 липня голова Верховної Ради Андрій Парубій попросив Генеральну прокуратуру, Службу безпеки України та Державну прикордонну службу надати відомості щодо проживання протягом останніх п’яти років на території України Анатолія Шарія, Андрія Клюєва та Рената Кузьміна, які зареєстровані кандидатами в народні депутати.

Liked the article?
Help us be even more cool!