ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Цукерберга хочуть усунути з посади голови правління

18.10.2018, 10:56
Фото - AFP

Декілька публічних фондів, які мають акції Facebook Inc, підтримали 17 жовтня пропозицію усунути генерального директора Марка Цукерберга з посади голови ради директорів, заявивши, що він погано впорався з декількома серйозними скандалами, повідомляє "Голос Америки".

Казначеї зі штатів Іллінойс, Род-Айленд і Пенсильванія, а також ревізор міста Нью-Йорк Скотт Стрінґер долучилися до пропозиції.

У пропозиції, яку винесуть на голосування на щорічній зустрічі акціонерів компанії в травні 2019 року, раду директорів Facebook просять зробити роль голови незалежною посадою.

У пропозиції зазначається, що відсутність незалежного голови ради директорів і упущення призвели до того, що компанія Facebook “погано впоралась” із низкою серйозних суперечок, зокрема щодо втручання Росії у вибори в США та витоку даних Cambridge Analytica.

Цукерберг володіє близько 60% голосів.

Як повідомляв ІМІ, скандал навколо Facebook спалахнув 16 березня 2018 року через потрапляння особистих даних мільйонів користувачів у розпорядження Cambridge Analytica.

4 квітня Facebook визнала, що  британська консалтингова Cambridge Analytica несанкціоновано отримала особисті дані десятків мільйонів Facebook-користувачів.

10-11 квітня керівник Facebook виступив на слуханнях в Конгресі США у зв’язку зі скандалом.

22 травня генеральний директор Facebook Марк Цукерберг запевнив під час слухань у Європарламенті, що компанія вживає заходів для унеможливлення втручання зовнішніх гравців у національні вибори в Європі та у вибори до Європейського парламенту.

Liked the article?
Help us be even more cool!