ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Цукерберг заявив, що Білий дім "тиснув" на Meta, щоб домогтися видалення дописів про ковід

28.08.2024, 11:05
Марк Цукерберг. Фото – Kent Nishimura / Bloomberg

Генеральний директор Meta Platforms Марк Цукерберг заявив, що протягом глобальної пандемії коронавірусу уряд США тиснув на Facebook, щоб цензурувати контент про COVID-19, і що він шкодує про рішення компанії піддатися на ці вимоги.

Про це йдеться в його листі до Комітету з питань судочинства Палати представників США, опублікованому на фейсбук-сторінці комітету, повідомляє Bloomberg.

“У 2021 році високопосадовці з адміністрації Байдена, зокрема з Білого дому, неодноразово й протягом місяців тисли на наші відділи, щоб цензурувати певний контент про COVID-19, зокрема гумористичний і сатиричний”, – пише Цукерберг.

Попри те що рішення видаляти певний контент належало Meta, “тиск від уряду був неправильним і я шкодую, що в той час ми не досить відкрито заявляли про це”, додає він.

Своїм листом Цукерберг приєднався до інших очільників соцмереж на кшталт колишнього гендиректора Twitter Джека Дорсі, які шкодували щодо рішень з модерування контенту і вважають, що “зайшли задалеко”.

Як пише видання, Цукерберг також активно намагається видаватися неупередженим на тлі президентських виборів у США, які відбудуться в листопаді. “Моя мета – бути нейтральним і не виконувати ніякої ролі, навіть не створювати враження, що я виконую якусь роль”, – йдеться в листі Цукерберга.

Достовірність листа також підтвердили в Meta. Цукерберг говорив про свій внесок у підтримання виборчої інфраструктури під час попереднього циклу президентських виборів.

Bloomberg нагадує, що протягом пандемії Facebook зіткнувся з критикою з боку противників карантину, щеплень і обовʼязкового носіння масок за видалення певних дописів, яке компанія пояснювала тим, що ті містять дезінформацію про вірус або порушують правила соцмережі. Загалом Facebook видалив понад 20 мільйонів обʼєктів трохи більш ніж за рік. 

У світі набирають обертів дискусії про те, як далеко мають заходити соцмережі в контролюванні коментарів, зображень та іншого контенту, який публікують користувачі. Деякі платформи переконані, що не мають втручатися в те, що користувачі можуть чи не можуть казати в інтернеті; водночас певні уряди заявляють, що надто розслаблена позиція може призвести до злочинної поведінки.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!