ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Цукерберг планує звільнити ще 10 тисяч співробітників

15.03.2023, 10:42
Фото – forbes.com
Фото – forbes.com

Корпорація Meta Platforms, яка володіє соцмережами Facebook, Instagram і месенджером Whatsapp, оголосила, що планує звільнити 10 тисяч співробітників у той час, як галузь готується до глибокого економічного спаду.

Про це написав у фейсбуку голова корпорації Марк Цукерберг 14 березня, повідомляє Радіо Свобода.

У зверненні до персоналу 14 березня Цукерберг сказав, що більшість нових скорочень буде оголошена протягом наступних двох місяців, хоча в деяких випадках вони триватимуть до кінця року.

“Протягом більшої частини нашої історії ми спостерігали стрімке зростання прибутку рік за роком і мали ресурси, щоб інвестувати в багато нових продуктів. Але минулий рік став тривожним дзвіночком”, – написав Цукерберг.

На його думку, нова економічна реальність зберігатиметься “багато років”.

Крім того, керівництво компанії вирішило відмовитися від наймання співробітників на 5 тисяч вакансій.

У листопаді минулого року компанія звільнила 11 тисяч людей.

Meta не єдина компанія IT-сектору, що скорочує кількість співробітників. У січні Alphabet, компанія, яка володіє Google, оголосила про звільнення 12 тисяч людей, Amazon і Twitter також оголосили про схожі кроки на тлі падіння економіки.

Як повідомляв ІМІ, у лютому стало відомо, що Meta збільшила на $4 млн суму, яку отримує гендиректор і співзасновник компанії Марк Цукерберг та його родина для гарантування своєї безпеки. Тепер ця сума становить $14 мільйонів.

Рішення було ухвалене після того, як власник Facebook та Instagram скоротив тисячі робочих місць та бюджет на період, який Цукерберг назвав “роком продуктивності”.

Liked the article?
Help us be even more cool!