ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Цукерберг після скандалу з постом Трампа обіцяє переглянути політику щодо контенту

09.06.2020, 11:08
Фото – Drew Angerer / AFP / svoboda.org
Фото – Drew Angerer / AFP / svoboda.org

Керівник Facebook Марк Цукерберг пообіцяв переглянути політику щодо публікації контенту, яка дозволила компанії не видаляти пост президента США Дональда Трампа про протести після загибелі афроамериканця Джорджа Флойда.

Про це він написав 6 червня у Facebook, повідомляє Громадське.

“Я знаю, що багато хто з вас вважає, що минулого тижня ми повинні були якось позначити пости президента США Дональда Трампа. – Ред.)”, – зазначив Цукерберг, посилаючись на своє рішення не видаляти допису Трампа про протести.

Він додав, що компанія перегляне політику, яка дозволяє обговорення та погрози застосування державної сили. У Facebook мають розглянути потенційні варіанти реагування на такі пости.

Цукерберг сказав, що Facebook буде прозорішим в ухваленні рішень про те, чи слід видаляти пости, та прагнутиме створювати програмне забезпечення для просування расової справедливості.

Наразі правила Facebook дозволяють видалити повідомлення або залишити його без змін. За словами Цукерберга, тепер розглянуть інші можливості.

Як нагадує видання, в пості Трамп назвав протестувальників “бандитами” й написав: “Коли починається мародерство – починається стрілянина”. Остання фраза має історичне расистське підґрунтя: в 1967 році її використав глава поліції Маямі Волтер Гедлі, виправдовуючи застосування сили проти чорношкірих американців.

Керівник Facebook Марк Цукерберг пояснив, що соцмережа не приховуватиме й не видалятиме цей пост, оскільки “люди мають самостійно” дати йому оцінку, а “відповідальність щодо людей при владі може настати лише тоді, коли їхні слова аналізують відкрито”. Це рішення розкритикували працівники Facebook.

Liked the article?
Help us be even more cool!