ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЦПД: Росія поширює дезінформаційні наративи на тлі масованих ракетних ударів по Україні

Паралельно з ракетними та дроновими ударами Росія активізувала й дезінформаційні атаки проти України, повідомив Центр протидії дезінформації. За його даними, російські пропагандисти поширюють низку неправдивих та маніпулятивних наративів.

Зокрема, Росія стверджує, що:

  • українська влада начебто вивела з тилу майже всі засоби протиповітряної оборони для підтримки "курської авантюри", що дало змогу РФ безперешкодно вразити всі цілі;
  • Україна нібито економила засоби протиповітряної оборони, щоб прикрити розкрадання коштів, призначених для відновлення енергосистеми, списуючи це на дії російської сторони;
  • відповідальність за масовану атаку лежить на українській владі, яка нібито "спровокувала РФ" наступом на Курщині та зірвала переговори про відмову від ударів по енергетичних об'єктах.

"Ці наративи є абсолютно неправдивими та спрямовані на провокування розколу в суспільстві, підрив довіри до української влади, а також на поширення паніки та тривоги серед громадян", – зазначили в ЦПД.

Нагадаємо, зранку 26 серпня по всій Україні була оголошена повітряна тривога. У різних областях вона тривала від п'яти до майже восьми годин, а в Сумській області – 15 годин.

Liked the article?
Help us be even more cool!