ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЦПД: Росія бреше про "інсценування Україною і США ракетного удару по дітях"

Російські пропагандистські ресурси поширюють дезінформацію від Служби зовнішньої розвідки РФ про те, що Україна нібито з подачі США готує “інсценування російського ракетного удару по дитячому закладу на підконтрольній Києву території”.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації (ЦПД).

“Подібні вкиди росіян – це відверта дезінформація, яка не має нічого спільного з реальністю та може свідчити про підготовку ворогом чергових ударів по цивільних об'єктах”, – зазначили в ЦПД.

У центрі пояснили, що в такий спосіб окупанти хочуть посіяти паніку в українському суспільстві та внести в нього розкол і недовіру.

“Варто пам’ятати, в усіх воєнних злочинах російської армії, зокрема і в ракетних ударах по дитячих закладах, росія намагається звинуватити Україну”, – додали в Центрі протидії дезінформації.

Фото – скріни з російських пропагандистських телеграм-каналів, зроблені Центром протидії дезінформації

Там нагадали, що масові вбивства цивільних у Бучі та інших українських містах, які були під окупацією, російська пропаганда, попри численні докази, вперто називає “провокацією та інсценуванням”, а ракетний удар по дитячій лікарні “Охматдит” – “влучанням протиракети київської ППО”. 

Як повідомляв ІМІ, росіяни обстріляли дитячу лікарню “Охматдит” 8 липня 2024 року. За даними МОЗ, на той момент у ній перебувало 627 дітей, восьмеро дістали поранення. Загинули двоє дорослих і одна дитина – вона померла в лікарні.

Після обстрілу лікарні російські пропагандисти поширювали наратив про те, що влучання в житлові будинки та “Охматдит” – наслідки роботи української ППО, а не російських ударів. 

Автор російського пропагандистського анонімного телеграм-каналу Alex Parker Returns після обстрілу “Охматдиту” написав, що вважає необхідним повторно вдарити по дитячій лікарні.

Liked the article?
Help us be even more cool!