ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЦПД назвав новий наратив, який просувають російські пропагандисти

09.11.2022, 18:44
Фото – pixabay.com
Фото – pixabay.com

Центр протидії дезінформації при РНБО повідомляє, що російські ЗМІ активно просувають сьогодні новий наратив щодо начебто припинення підтримки від США.

“Вашингтон може скоротити військову допомогу Києву через громадський тиск”, – такий наратив поширюють пропагандисти, цитуючи британського політичного діяча Джека Бакбі.

Як зазначає центр, насправді США надали більше зброї, фінансової підтримки та іншої допомоги, ніж усі інші союзники по НАТО загалом. Йдеться про понад 60 млрд доларів після вторгнення Росії в лютому.

“Політики, які виступали із заявами про скорочення підтримки, аргументують своє рішення тим, що їхні союзники по НАТО зовсім не такі активні в підтримці України на практиці. Та саме наратив щодо фокусування уваги на внутрішніх проблемах в США і допоміг республіканцям набрати більшість у конгресі. Не можна сказати, що все кардинально зміниться з приходом Республіканської партії, враховуючи, що більшість республіканців і досі підтримують допомогу Україні”, – зазначає Центр протидії дезінформації.

Нагадаємо, 8 листопада в США відбулися проміжні вибори до конгресу. Президент США Джо Байден вважає, що в разі перемоги на проміжних виборах Республіканської партії на його адміністрацію очікують “жахливі два роки”.

Liked the article?
Help us be even more cool!