ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ТСН вибачилася за неправдиву новину про кульові блискавки

15.08.2018, 15:32
Фото - скріншот з відео ТСН

Телевізійна служба новин (ТСН) телеканалу “1+1” вибачилася перед глядачами за неправдиву новину про кульові блискавки, які нібито можуть спостерігатися на півдні та сході України на початку серпня. Вибачення ведучий програми озвучив 14 серпня у ранковому випуску новин, повідомляється на сайті ТСН.

“Українцям не варто боятися кульових блискавок. 2 серпня в ефірі ТСН о 19:30 вийшов сюжет про те, як вберегтися від цього природного явища. У матеріалі, з посиланням на англомовні сайти, було згадано, що кульові блискавки можуть спостерігатися на півдні та сході України на початку серпня. Це не відповідає дійсності. Редакція ТСН просить у глядачів вибачення за неправдиву інформацію”, – сказав ведучий.

Сюжет видалено із сайту і соціальних мереж ТСН в інтернеті, сказав він.

Як повідомляє “Детектор медіа”, новина про кульові блискавки, які нібито можна буде спостерігати на півдні та сході України на початку серпня, була вигадана редакторкою “По той бік новин” Альоною Романюк.

За її словами, 1 серпня з 14-ї до 17-ї години більше 160 ЗМІ Херсонської, Донецької, Запорізької, Луганської та Миколаївської областей отримали на редакційні адреси прес-реліз (двома мовами) під назвою “Шаровые молнии в Запорожской (Николаевской, Луганской etc.) области в августе – пресс-релиз” зі скриньки [email protected]. Згодом, зазначає редактор, цю новину поширили десятки регіональних ЗМІ й тисячі Facebook-користувачів. А на телеканалі “1+1” у ТСН вийшов на цю тему сюжет.

Журналістка повідомила, що зробила це для того, аби перевірити, як українські журналісти дотримуються професійних стандартів. Детальніше про експеримент Романюк розповіла у своєму матеріалі, опублікованому на сайті “Детектора медіа”.

Авторка експерименту відреагувала на вибачення ТСН у Facebook: “Я не очікувала такої реакції “плюсів”, але сьогодні я по-хорошому здивована! Непросто визнати помилку, а сказати про це публічно – саме так мають реагувати медіа, коли публікують неперевірену інформацію. Насправді, так формується довіра! Сильний хід”, – написала вона.

Liked the article?
Help us be even more cool!