ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Центр стратегічних комунікацій презентував брошуру "У разі надзвичайної ситуації або війни"

23.06.2021, 16:10
Фото – фейсбук Любові Цибульської
Фото – фейсбук Любові Цибульської

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки презентував 23 червня брошуру “У разі надзвичайної ситуації або війни”, яка містить поради щодо поведінки в момент безпосередньої небезпеки під час збройного конфлікту, повідомляє “Детектор медіа”.

За словами керівниці Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Любові Цибульської, поради, викладені в брошурі враховують український та іноземний досвід, також вона містить рекомендації з інформаційної безпеки.

Брошура є першим інформаційним продуктом центру і розроблена разом з Державною службою з надзвичайних ситуацій, Міністерством оборони, Апаратом Головнокомандувача Збройних сил України та громадськими організаціями.

За основу центр узяв шведську брошуру, яка є надзвичайно короткою, але містить практичні поради. Однією з причин розроблення брошури стала нещодавня ескалація російської агресії на кордонах України.

“Чому ми вирішили зробити цю брошуру? Бо ми побачили, що є запит, ми побачили, як агресор під час нещодавньої ескалації на кордонах України працює з населенням, намагаючись залякати його та деморалізувати, як він проводить дезінформаційні спецоперації”, – зазначила Цибульська.

Як зазначає видання, брошура не переобтяжена зайвою інформацією, її можна швидко прочитати в момент безпосередньої небезпеки, вона містить поради, як поводитися під час активізації збройного конфлікту, як убезпечити себе під час артобстрілу або обстрілу зі стрілецької зброї.

“Найбільшою цінністю брошури є те, що ми включили до неї поради, як поводити себе і в інформаційному полі”, – зауважила Цибульська.

Брошура розповсюджуватиметься в друкованому та електронному варіантах.

“Ми будемо оголошувати тендер і плануємо надрукувати близько 100 тис. примірників, у першу чергу ми будемо поширювати брошуру в південних та східних областях України. Безумовно, ми за вільне поширення брошури й завжди раді надати її електронну версію для поширення державним органам та установами”, – сказала Цибульська.

Центр планує видати брошуру українською, російською, кримськотатарською та англійською мовами.

Цибульська додала, що в планах Центру є підготовка посібника для журналістів з висвітлення конфлікту, “бо іноді журналісти, самі того не усвідомлюючи, можуть транслювати російську пропаганду”.

Завантажити брошуру можна за посиланням.

До створення рекомендацій долучилися громадські організації, ІМІ, “Детектор медіа”Texty.org.uaInternews Ukraine, StopfakeEuromaidan PressVoxCheckHybrid Warfare Analytical Group/UCMCInformNapalmUchoose / UCMC, “По той бік новин”.

Liked the article?
Help us be even more cool!