ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Центр "Миротворець" з'ясував, що Шарій причетний до фінансування тероризму

22.04.2015, 12:13

Центр дослідження ознак злочину проти національної безпеки України “Миротворець” провів інформаційну спецоперацію з виявлення осіб, що фінансують тероризм. Зокрема, з’ясувалося, що до фінансування тероризму причетний проросійський журналіст Анатолій Шарій. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, повідомляє mediasapiens.

За словами депутата, Центр “Миротворець” провів спецоперацію з кодовою назвою “Розвідний ключ”, яка мала на меті “збір грошей, призначених для фінансування тероризму, на зміцнення матеріальної бази Збройних Сил України”.

Як пише Геращенко, в результаті операції стало відомо про причетність до фінансування тероризму на території України проросійського журналіста Анатолія Шарія.

“За результатами оприлюднення підсумків спецоперації “Розвідний ключ”, тов. Шарію зібрати речі і приготуватися до переїзду на ПМП в Російську Федерацію до моменту арешту і видачі Україні за організацію фінансування міжнародного тероризму”, - пише радник глави МВС.

Також Геращенко зазначив, що робота зі “створення атмосфери інформаційного терору в рунеті дає відмінні результати” і що в соцмережах спостерігається “масове закриття аккаунтів антиукраїнських елементів”.

Нагадаємо, 2011 року проти Анатолія Шарія було порушено дві кримінальні справи за статтями "хуліганство" та "завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину зі штучним створенням доказів обвинувачення" (інсценування замаху на самого себе). У в лютому 2012-го його оголосили у розшук. 19 березня 2012 року в одному з інтерв’ю Анатолій Шарій заявив, що перебуває в ЄС і попросив політичного притулку у Литві. 16 липня 2013 року його арештували у Нідерландах, проте в екстрадиції до України – відмовили. У лютому 2015 року МВС Литви підтвердило, що перевіряє справу Шарія.

Liked the article?
Help us be even more cool!