ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЦЕДЕМ просить чотири соціологічні організації розкрити замовників рейтингів

18.07.2019, 15:04
Фото - beztabu.net

Громадська організація “Центр демократії та верховенства права” (ЦЕДЕМ) звернулася до чотирьох соціологічних організацій з запитом надати інформацію, хто є замовником їхніх липневих соцопитувань громадської думки про підтримку політичних партій.

Про це повідомив директор ЦЕДЕМ Тарас Шевченко у своєму блозі на “Українській правді”.

Відповідні запити до Київського міжнародного інституту соціології, Центру “Соціальний моніторинг”, Центру економічних і політичних досліджень Разумкова та Соціологічної групи “Рейтинг” датовані 17 липня.

“Замовники виборчих соціологічних рейтингів мають бути відкритими. … Ми вимагаємо оприлюднити імена. Таке право надає нам Закон України “Про доступ до публічної інформації”. Закон про доступ зобов'язує навіть приватні компанії оприлюднювати та надавати на запит інформацію, яка є суспільно значимою. І це саме такий випадок. Громадяни особливо перед виборами мають право знати, хто замовляв соціологію”, - написав Шевченко.

У разі відмови ЦЕДЕМ готовий йти до суду і захищати право на інформацію, додав він. Як повідомляв ІМІ, у січні Соціологічна асоціація України звернулася до ЗМІ із закликом неухильно виконувати вимоги до оприлюднення даних соціологічних досліджень і перевіряти компетентність джерела інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!