ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Це справжнє дихання смерті": кореспондентка Укрінформу про поранення під час обстрілу "Іскандером"

Кореспондентка Ольга Звонарьова, яка дістала поранення під час російського обстрілу Запоріжжя 5 квітня 2024 року, розповіла на своїй сторінці у фейсбуку обставини тієї атаки.

За її словами, того дня, близько 17:16, разом з колегами вони фіксували наслідки ракетного удару в одному з районів Запоріжжя і почули звук винищувача.

“Він дуже стрімко наближався. Нам говорили, що, коли є загроза обстрілу, треба впасти на землю. Тоді я намагалася впасти, як мені здавалося, максимально швидко і, головне, правильно”, – згадала Ольга.

За її словами, те чорне, що летіло, виявилося ракетою “Іскандер”. Вона почула вибух дуже близько.

“Дихання ракети… З чим порівняти? Мені здається, що це справжнє дихання смерті. Зараз знову без пафосу. Ну правда. Тепер точно знаю, яке воно: не сухе (з бридким мокротинням – уламками, сміттям, пилом), гаряче, потужне, наче пилосос, що працює на видув. Воно розриває метал, розбирає будинки. Що здатне зробити з людським тілом, можна уявити. Мені уявляти не довелось”, – зауважила кореспондентка.

За словами Ольги Звонарьової, вона відчула, що “в лівій нозі стало гаряче, і по джинсах почали розповзатися червоні плями”. Каже, глянула на ногу, але вона була непорушна. На лівій руці побачила кров. Тоді ж знову почула, що щось летить. Проте на той момент вона вже не могла ні бігти, ні повзти.

“Єдине, що вийшло тоді зробити, – закрити голову руками. Думала, що ця добʼє, але дихання другої ракети було слабшим: вибухнуло далі. Поки лежала, побачила, як з машини, біля якої впала, почало витікати щось схоже на бензин. У мене зʼявився (як зараз памʼятаю це відчуття) страх, що вона зараз вибухне. Була у свідомості. Почала витягати з-під машини телефони, які випали з рук”, – згадує медійниця.

Потім вона поклала в сумку і сіла, щоб її побачили та прийшли на допомогу. Першим до неї прибіг колега Сергій Чалий. Хтось із колег почав накладати турнікет, щоб зупинити кров.

“В лікарні мені скажуть, що уламки розбили кістку в нозі. Перелом непростий, але пощастило, що коліно вціліло. На руці так само перебито кістку і пошкоджено сухожилля”, – розповіла Ольга Звонарьова.

Вона зазначила, що через шість із половиною тижнів після поранення вона досі не встає з лікарняного ліжка. Проте кістка зростається правильно. 

“Рука зараз ніби моя і чужа одночасно. Вона трошки болить, у кулак поки не згинається, і пальці не всі “слухаються”. Ймовірно, без операції тут не обійтись. Проте це не зараз. Зараз завдання – максимально навчитися нею працювати”, – додала Ольга Звонарьова.

Як повідомляв ІМІ, у Запоріжжі під час обстрілу 5 квітня 2024 року дістала поранення власна кореспондентка Укрінформу Ольга Звонарьова.

Liked the article?
Help us be even more cool!