ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Це неможливо": експерт із кібербезпеки про протидію російському супутниковому ТБ в окупації

Україна не має технічних можливостей, щоб протистояти російській програмі з під’єднання абонентів на окупованих територіях до супутникового телебачення "Русский мир".

Про це в ефірі Українського радіо розповів директор компанії з кібербезпеки 10Guards, експерт із кібербезпеки Віталій Якушев.

За його словами, можливе перешкоджання на нетривалий час.

"Тому можна сказати, що це неможливо. Можливо лише надати нашим громадянам в окупації інші канали отримання інформації", – сказав Якушев.

Водночас він визнав, що і це не завжди можливо зробити, адже росіяни блокують популярні месенджери, у яких жителі окупованих територій спілкувалися з тими, хто поїхав з окупації.

"Пропаганда і контрпропаганда – це завжди важко, і цим треба займатися", – додав директор компанії з кібербезпеки 10Guards.

Він зауважив, що росіяни встановлюють жителям окупованих територій пристрої як для кабельного, так і для супутникового телебачення. Їх можна зламати, але, на думку Якушека, це утопічна ідея, адже в росіян нескінчені ресурси на це, бо вони розуміють силу своєї пропаганди.

"Потрібно розвивати критичне мислення наших громадян, які залишаються там, і давати їм альтернативні канали отримання інформації. Без цього не буде ефективності й результату", – зазначив Якушев.

Як повідомляв ІМІ, на захопленій частині Херсонщини окупанти масово під’єднують абонентів до російського супутникового телебачення "Русский мир".

Liked the article?
Help us be even more cool!