ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Три видання вирішили називати Лукашенка "в.о. президента"

17.08.2020, 10:34
Фото – DW
Фото – DW

Видання “Українська правда”, “Європейська правда” та “Історична правда” вирішили називати Олександра Лукашенка “в.о. президента” Білорусі. 

Про це повідомив 16 серпня у Facebook cпівредактор “Європейської правди” Сергій Сидоренко, інформує “Детектор медіа”.

“Слова мають значення. У тому числі щодо Лукашенка. Тому дозвольте зробити оголошення. “Європейська правда” та “Українська правда” спільно домовилися привести у відповідність до реалій те, як ми позначаємо в новинах білоруського правителя. Відсьогодні в наших виданнях він буде згадуватися як особа, “що виконує обов'язки президента Білорусі”. Після інавгурації статус Олександра Лукашенка, звісно ж, зміниться на “самопроголошений”, – зазначив він.

Пізніше до ініціативи приєдналась “Історична правда”.

Він розповів, що старі новини не редагуватимуть, а нове позначення стосуватиметься подальших текстів. Також журналіст закликав інші видання приєднуватися до цієї ініціативи.

“Коли в міжредакційному чаті з'явилася ця ідея, її підтримали одноголосно і спільно допрацювали. Було нуль заперечень”, – зазначив Сидоренко.

Зі схожою ініціативою 15 серпня виступила російська “Новая газета”.

“Від сьогодні ми підписуємо Олександра Лукашенка самопроголошеним президентом Білорусі. Цього разу білоруська влада не змогла навіть “правдоподібно” сфальсифікувати результати виборів. Наш дата-відділ з'ясував, що протоколів без намальованого результату залишається лише 17%. А після вилучення тільки найгрубіших фальсифікацій за Лукашенка залишається не більш ніж 43% голосів. Погодьтеся, це дуже мало, щоб вважатись обраним президентом”, – заявили у виданні.

Liked the article?
Help us be even more cool!