ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Трудовий колектив газети «Сегодня» проти відсторонення Гужви

12.12.2011, 02:22
Трудовий колектив газети «Сегодня» проти відсторонення головного редактора видання Ігоря Гужви від виконання його обов`язків. Про це йдеться в анонімній заяві журналістів, яку, за джерелами Телекритики, підтримала більшість колективу. 
 
Як стверджують автори звернення, вони поставили голову Наглядової ради видавничого холдингу ПрАТ «Сьогодні мультимедіа», директора з розвитку медійного напряму бізнесу «Систем кепітал менеджмент» (СКМ) Катерину Лапшину до відома про те,  що  «якщо Ігоря Гужву таки усунуть від виконання обов'язків (що можна розцінити як тиск на колектив у процесі трудового спору)», вони «звернуться до власника видання Рината Ахметову з проханням надати іншого представника замість Катерини Лапшиної для переговорів з трудовим колективом»
 
«Раніше на зустрічі з колективом Лапішна піднімала питання про можливість відходу Ігоря Гужви у відпустку. Головний редактор запитав про думку трудового колективу, і всі висловилися проти. Ми наголошуєио, що мова йде не про конфлікт Гужви і Громницької, а про конфлікт трудового колективу і генерального директора. І тому закликати піти у відпустку одного з членів трудового колективу безглуздо», - кажуть автори заяви.
 
З повним текстом заяви трудового колективу  «Сегодня» можна ознайомитися тут
 
Нагадаємо, 9 грудня, із трудовим колективом «Сегодня» зустрілися учасники руху «Стоп цензурі!». Під час спілкування з ними Катерина Лапшина повідомила, що стосовно Ігоря Гужви буде проведено окреме розслідування, і він найближчим часом, можливо, піде у відпустку. Як розповіла заступник головреда «Сегодня» Оксана Омельченко, в Наглядовій раді обговорюють можливість відсторонення пана Гужви від виконання обов`язків головного редактора на період проведення розслідування.
 
 
Раніше Наглядова рада «Сьогодні Мультимедіа» прийняла рішенняпро проведення комплексного службового розслідування щодо дій генерального директора Олени Громницької, а також щодо організації роботи редакції під керівництвом Ігоря Гужви.  
  

8 грудня представники редакції «Сегодня» оголосили передстрайковий станчерез незгоду з редакційною політикою Олени Громницької. Вони висунули вимоги провести розслідування конфлікту і «припинити цензуру», а також припинити спроби звільнення підписантів заяви та на час розслідування відсторонити Олену Громницьку від виконання обов'язків генерального директора.

 

9 грудня на зборах трудового колективу Катерина Лапшина пообіцяла провести розслідування.

 

Раніше, 4 грудня, у редакції газети «Сегодня» було створено осередок профспілки у складі 68 осіб, в тому числі й головного редактора Ігоря Гужви. Головою осередку обрано Ольгу Гук. До комітету осередку ввійшли Ольга Гук та Ігор Гужва, Оксана Омельченко, до ревізійної комісії Галина Коваленко та Дмитро Коротков. За словами Ольги Гук, Ігор Гужва юридично не є роботодавцем, тому й увійшов до комітету осередку (як відомо, до виборних органів профспілки роботодавці входити не можуть).

 

 
Liked the article?
Help us be even more cool!