ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ТРК "Візит" припинив мовлення на знак протесту проти тиску з боку влади

16.10.2014, 12:19

15 жовтня у Кременчуці (Полтавська обл.) приватна телекомпанія "Візит" припинила мовлення на знак протесту проти тиску з боку влади, журналісти каналу вимагають незалежної редакційної політики. Про це йдеться у відкритому листі журналістів каналу, оприлюдненому на сторінці ТРК “Візит” у Facebook.

“Ми змушені оголосити бойкот тискові на нас з боку державних структур. Ми вимагаємо зупинити пресинг і тиск на канал. Ми вимагаємо незалежної редакційної політики - незалежної від власників, силовиків і олігархів!”, - йдеться у заяві.

У листі колектив заявляє, що на канал чиниться тиск.

“Репортери каналу «Візит» вже давно стали персонами нон-грата у всіх офіційних і силових структурах міста. Використовується жахливий за своєю силою адмінресурс для того, щоб чинити тиск на наших журналістів. В таких умовах незалежна журналістика стає технічно неможливою. Ми припиняємо мовлення телеканалу”, - йдеться у заяві.

Крім того, журналісти заявляють, що не можуть зв'язатися з власниками каналу. “Ми готові до діалогу. Сподіваємося на підтримку наших телеглядачів і колег-журналістів”, - йдеться у листі.

Як розповіла Репортеру головний редактор телеканалу Анна Плаксій, правоохоронні органи ніяк не реагують на порушення їхніх прав. “Напад на нашого журналіста Оксану Цокур так і лишився безкарним. Влада нас переслідує. Не запрошують на жодні заходи. Кажуть, що прес-службі взагалі заборонили з нами спілкуватися", - розповіла вона.

Вона також стверджує, що не може зв'язатися зі співвласницею телеканалу Тамарою Мельник, чоловіка якої Олександра Мельника (директора телеканалу) більше місяця тримають в СІЗО за підозрою в нібито вбивстві мера Кременчука Олега Бабаєва.

Як повідомляв ІМІ, 16 вересня у Полтаві під Апеляційним судом Полтавської області начальник організаційного відділу виконкому Кременчуцької міськради Валерій Декусар змусив журналістку ТРК “Візит” Оксану Цокур пройти “коридором ганьби“, який влаштували мітингувальники за справедливе розслідування справи про вбивство мера Кременчука Олега Бабаєва.

У вересні ТРК “Візит” заявила про посилення тиску на журналістів телеканалу «Візит» та спроби взяти під контроль телеканал, та просить НМПУ захистити від чиновників. На телеканалі заявляють, що останні події в місті пов’язані із вбивством міського голови Кременчука Олега Бабаєва, та взяттям під варту керівника телекомпанії, знову дали поштовх до репресивних дій проти ТК «Візит».

 

Liked the article?
Help us be even more cool!