ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ТРК «Україна» запропонувала журналістці поновитися на роботі пізніше, ніж зобов’язує рішення суду

11.02.2013, 01:31

Відділ кадрів телеканалу «Україна» запропонував поновленій за рішенням суду харківській кореспондентці каналу Ользі Вдовенко написати заяву про поновлення на роботі з 5 лютого. Тимчасом як, згідно із законом, вона має бути поновлена негайно після рішення суду, тобто 26 грудня 2012 року. Відповідно, з цієї ж дати має бути їй має бути нараховано зарплат, повідомила прес-служба Незалежної медіа-профспілки.

«Вони пропонували Ользі Вдовенко написати заяву про відновлення на роботі з 5 лютого. Тим часом, згідно з рішенням суду, формально вона має бути відновлена з 5 травня минулого року, коли її незаконно звільнили. А фактично її мають прийняти назад зразу після рішення суду, яке було ухвалено 25 грудня - такі в нас поки що закони, які захищають права найманого працівника», - написав в блозі на «Телекритиці» голова НМПУ Юрій Луканов.

Вдовенко після консультацій з юридичною службою НМПУ написала заяву про поновлення, згідно з рішенням суду.

Керівника юридичного бюро НМПУ Юку Гаврилову, яка супроводжувала журналістку, не допустили в офіс каналу. Гаврилова вважає, що недопуск її до офісу телеканалу пояснюється тим, що роботодавець прагне некоректно відновити Вдовенко на роботі.

«Оскільки телеканал не бажав виконувати рішення суду і Ольга вимушено прогуляла з 26 грудня до сьогоднішнього дня, то поновлення її на роботі означало б, що їй мають виплатити зарплату за цей час. Канал, певне, не хоче цього робити і створює перешкоди. Інакше пояснити перелякані дії юристів каналу неможливо», - вважає Луканов.

Нагадаємо, Ольгу Вдовенко було звільнено з посади власного кореспондента ТРК “Україна” у Харківській області у травні 2012 року. Вона оскаржила своє звільнення, оскільки вважала, що воно відбулось з порушенням законодавства.

У грудні 2012 року Московський районний суд міста Харкова зобов'язав телеканал “Україна” виплатити Ользі Вдовенко 37 тис 505 гривень заробітної платні за час вимушеного прогулу і 5 тис гривень компенсації  моральної шкоди за незаконне звільнення. Також суд скасував незаконний  наказ  про її звільнення. Поновлення на роботі має відбуватися негайно після рішення суду.

Оскільки канал її не поновлював, на початку лютого Ольга Вдовенко написала заяву до Харківської міської прокуратури про відмову каналу виконувати судове рішення - злочин, передбачений статтею 382 Кримінального кодексу України.

На телеканалі тим часом заявили, що рішення не набрало законної сили, оскільки «Україна» його оскаржила в апеляції. 

Liked the article?
Help us be even more cool!