ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ТРК "Київ" після випуску скандального сюжету скаржиться на "булінг від псевдоактивістів"

14.10.2022, 15:16

Телеканал "Київ", журналістка якого цькувала порушника комендантської години через еротичний контент на його смартфоні, вважає, що її сюжет – це "ніякий не системний факап, а жахлива помилка", та скаржиться на "булінг від псевдоактивістів".

Про це йдеться у відповіді телеканалу за підписом Любові Больбух з відділу стратегічних комунікацій та PR на запит "Детектор медіа".

"Ми ще раз приносимо вибачення герою цього сюжету та суспільству. Журналістка, яка робила цей сюжет, порушила передусім стандарти "Києва", її відсторонено на невизначений термін, її майбутнє на "Києві" обговорюється. Вона отримала травматичний досвід, нехай із запізненням, але усвідомила свою неправоту й готова вибачитися", – йдеться у відповіді.

Також, згідно з відповіддю, покарали й тих, хто випустив сюжет в ефір.

"Шеф репортерів, випусковий редактор, smm та продюсер – усі, хто проґавив зміст, – отримали адміністративне покарання. А головне – цей випадок став для нас важливим уроком, який навчив бути не просто уважними, а прискіпливими щодо роботи своєї та своїх колег, адже в ефірі немає "чужих сюжетів". Розслідування з’ясувало, що це ніякий не системний факап, а жахлива помилка", – зазначено у відповіді.

Разом з тим на телеканалі поскаржилися на "булінг від групи псевдоактивістів".

"При цьому, на жаль, ми бачимо, що новий "Київ", який витримав майже все, враховуючи ракетні удари практично на сусідній вулиці, гіпермонополізацію інформаційного простору, все ще живий і залишився не провладним або опозиційним, а є чи не єдиним майданчиком, де вільно обговорюються всі точки зору, та, схоже, є також кісткою в горлі певної групи псевдоактивістів. Ми готові до конструктивної критики й вдячні глядачам та колегам за неї, але в даному разі канал зазнає реального булінгу. Вони вимагають "покарати", "звільнити", ліквідувати канал, а дехто взагалі пропонує ввести в нас попередню цензуру! Приїхали", – йдеться у відповіді каналу.

Нагадаємо, 7 жовтня в ефір каналу вийшов репортаж "Нічні вартові" про порушників комендантської години в співпраці зі столичними патрульними. Під час спілкування з порушником-юнаком авторка матеріалу Анжеліка Музиченко почала йому ставити питання щодо контенту на його смартфоні та осудила його за приватне відео.

Спочатку на це відреагували в соцмережах. Після резонансу телеканал "Київ" вибачився за цей матеріал та поведінку медійниці. Її відсторонили від роботи.

Liked the article?
Help us be even more cool!