ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Трамп заявив, що заборона TikTok посилить Meta, і назвав Facebook "ворогом народу"

12.03.2024, 12:06

Ймовірний кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп критично висловився щодо кроків уряду до заборони китайської соцмережі TikTok у США, зазначивши, що така заборона лише зміцнить впливовість Facebook.

Про це пише CNBC.

“Без TikTok можна зробити ще більшим Facebook, а я вважаю Facebook ворогом народу”, – заявив Трамп в інтерв’ю на каналі CNBC.

Визнавши власні занепокоєння щодо TikTok і нацбезпеки й приватності даних, Трамп зазначив, що платформа має “багато хорошого й багато поганого”. 

“Є багато людей, які користуються TikTok і люблять його. Є багато молоді, яка користується TikTok і оскаженіє без нього”, – сказав Трамп.

CNBC звернувся до Meta по коментар.

У 2020 році адміністрація Трампа здійснила неуспішну спробу видалити TikTok з крамниць застосунків у США з міркувань національної безпеки. Після цього Трамп наказав компанії ByteDance продати TikTok протягом 90 днів. Ці кроки ні до чого не призвели.

Останнім часом Трамп пом’якшив свою риторику, заявивши, що заборона TikTok спричинить лише до зростання впливу Facebook.

В інтерв’ю CNBC Трамп заявив, що TikTok, на його думку, залишається загрозою національній безпеці з огляду на китайського власника, – але також перевів увагу на Facebook, зазначивши, що ця соцмережа має схожі проблеми з приватністю й безпекою.

“Якщо Китай щось захоче від TikTok, ті їм усе дадуть, тож це ризик для національної безпеки, – визнав Трамп. – Але коли я на це все дивлюся, мені не хочеться подвоювати розмір Facebook. А якщо заборонити TikTok, Facebook і решта – але передусім Facebook – дуже від цього виграють, і я вважаю, що Facebook останнім часом дуже активний”.

“Я думаю, що Facebook дуже шкодить нашій країні, особливо в плані виборів”, – додав Трамп.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!