ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Трамп перервав брифінг після суперечки з журналістками

12.05.2020, 14:30
Фото – скриншот з відео CNN
Фото – скриншот з відео CNN

Президент США Дональд Трамп несподівано перервав свій брифінг після суперечки з американською журналісткою азійського походження Вейцзею Дзян та її колегами, повідомляє CNN.

Кореспондентка від CBS у Білому домі Вейцза Дзян запитала Трампа, чому він вважає тестування на коронавірус глобальною конкуренцією з іншими державами, тоді як усередині країни померло понад 80 тисяч американців. 

“Можливо, це – запитання, яке вам потрібно поставити Китаю”, – відреагував Трамп. “Не питайте мене. Запитайте в Китаю, добре?” – додав Трамп, звертаючись до Дзян. 

Як пише медіа, журналістка народилася в Китаї, але у віці двох років емігрувала до США.

Трамп спробував перевести розмову на іншу тему, надавши право ставити запитання кореспондентці CNN у Білому домі Кейтлен Колінз. Але Дзян продовжила: “Сер, чому ви кажете це саме мені?”.  “Я кажу вам, – відповів Трамп. – Я не адресую це нікому особисто. Я кажу це тим, хто ставить мерзенні запитання”.

Потім Трамп знову звернувся до її колеги. Колінз, яка дала Дзян продовжити ставити запитання, підійшла до мікрофона. “У мене два питання, – сказала вона. “Ні, вже ні”, – сказав президент. “Але ви дали слово мені. У мене два запитання, пане президенте. Ви дали мені слово”. “Дав, – сказав Трамп. – Проте ви не відреагували, а тепер я надаю слово юній леді в задньому ряду”. “Я просто хотіла дати моїй колезі закінчити. Але можу я вас запитати?” – пояснила Колінз.

На цьому Трамп перервав брифінг. “Пані та панове, дуже дякую вам”, – сказав він та залишив Трояндовий сад.

Така реакція Трампа, пише медіа, спричинила чимало критики: дехто зазначав, що Трамп поводився як расист, інші критики зауважили, що суперечка була сексистською.

Liked the article?
Help us be even more cool!