ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Трамп оскаржує присуджений йому штраф у $5 мільйонів за сексуальне насильство

12.05.2023, 12:54
Фото – скриншот з трансляції The White House
Фото – скриншот з трансляції The White House

Колишній президент США Дональд Трамп подав апеляцію після того, як громадянський суд визнав його винним у сексуальному насильстві щодо Е. Джин Керролл, вчиненому в нью-йоркському супермаркеті, пише BBC.

Нью-йоркський суд присяжних наказав сплатити Керролл $5 мільйонів компенсації за те, що Трамп напав на неї в 1990-х роках.

Присяжні визнали 76-річного Трампа винним в образі дією та наклепі, але не у зґвалтуванні.

Трамп заперечує, що знає чи колись зустрічав Керролл, якій 79 років.

За день до подання апеляції колишній президент назвав жінку "ненормальною" на відкритій зустрічі, проведеній каналом CNN.

"Присягаюся своїми дітьми, чого я ніколи не роблю. Я не маю жодної гадки, хто ця жінка. Це – фейк", – сказав він.

Він звинуватив суддю в упередженості проти нього та заявив, що його рішення не давати свідчення особисто ніяк не вплинуло б на результат процесу.

Вирок суду став першим випадком, коли Трампа, якого звинувачували в сексуальних домаганнях понад два десятки жінок, визнали юридично відповідальним за напад.

Письменниця й авторка колонки з порадами Е. Джин Керролл заявила, що Трамп зґвалтував її в гардеробі магазину "Bergdorf Goodman" та зганьбив її, назвавши звинувачення "шахрайством і брехнею".

На суді у вівторок присяжні в складі шести чоловіків і трьох жінок радилися менш ніж три години перед тим, як дійти рішення.

Критерії доведеності правопорушення в громадянських позовах менш суворі, ніж у кримінальних, тож присяжним треба було лише погодитися, що ймовірність того, що Трамп напав на Керролл, вища, ніж імовірність, що він цього не робив.

Присяжні визнали Трампа винним в образі дією сексуального характеру та в наклепі на Керролл, але не у зґвалтуванні жінки. Для цього присяжні мали б бути впевнені, що в Трампа був сексуальний контакт із Керролл без її згоди.

Поза залою суду адвокат Трампа, Джо Такопіна, повідомив журналістам, що це був "дивний вирок".

"Вони відхилили її звинувачення у зґвалтуванні, хоча вона завжди заявляла саме про зґвалтування, тож це трохи збиває з пантелику", – сказав він.

Адвокат додав, що в Нью-Йорку – рідному місті Трампа, де той наразі непопулярний, – "домогтися справедливості в суді просто неможливо".

Тепер справу буде спрямовано до Апеляційного суду другого округу США.

У розмові з американськими ЗМІ адвокатка Керролл, Роберта Каплан, вже висловлювала впевненість у тому, що Трамп "не має вагомих аргументів для апеляції".

"Я нечасто маю таку впевненість щодо апеляцій, як у цьому випадку", – сказала вона.

Каплан також повідомила The New York Times, що її клієнтка "серйозно роздумує" над тим, щоб подати проти Трампа ще один позов за наклеп через його нещодавні слова на CNN.

Як повідомляв ІМІ, суд присяжних Нью-Йорка визнав експрезидента США Дональда Трампа винним у сексуальних домаганнях до журналістки Джин Керролл, а також у наклепі на неї, оскільки він заперечував позов. Вердикт суд ухвалив після майже тригодинних дебатів в Окружному суді Нижнього Мангеттену. Водночас присяжні не визнали Трампа винним у зґвалтуванні, на чому наполягала Керролл.

Liked the article?
Help us be even more cool!