ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Трамп очолив список світових лідерів, що утискають свободу слова - CPJ

10.01.2018, 11:18
Фото - Reuters/Yuri Gripas

Міжнародна організація “Комітет захисту журналістів” (CPJ), яка базується у Нью-Йорку, присвоїла президенту США Дональду Трампу “нагороду” за “підрив світової свободи преси”. Про це йдеться на сайті Комітету.

На думку Комітету, Трамп очолив список світових лідерів, що утискають свободу слова, намагаються замовчати критику та цензурувати громадян.

Шериф Мансур, керівник програми “Середній схід і Північна Африка” CPJ, сказав, що Трамп був нагороджений премією за “загальні досягнення” через вплив, який він справив “на місцевому та міжнародному рівнях на свободу преси”.

“Це президент Сполучених Штатів, і те, що він говорить, важливо”, - заявив Мансур у своєму коментарі "Аль-Джазірі".

Іронічні нагороди були передані на цьому тижні різним главам держав, які “вийшли зі свого шляху атакувати пресу та підірвати норми, що підтримують свободу засобів масової інформації”, заявила група.

У список світових лідерів, які отримали іронічні нагороди, також увійшли російський президент Володимир Путін, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган та інші.

“Сполучені Штати, захищаючи Першу поправку щодо свободи слова, вже давно стали маяком для незалежних медіа в усьому світі. Хоча попередні президенти США критикували пресу до певної міри, вони також висловили публічні зобов'язання підтримувати демократію як всередині країни, так і за межами”, - йдеться у заяві Комітету.

“Трамп, навпаки, послідовно підірвав вітчизняні інформаційні центри і відмовився публічно підняти питання свободи преси перед репресивними лідерами, такими як Хі, Ердоган і Сісі. Влада в Китаї, Сирії та Росії взяла на озброєння епітет Трампа “фейкові новини”, і Ердоган аплодував принаймні одному з його словесних нападів на журналістів. Під керівництвом Трампа Міністерству юстиції не вдалося здійснити свої функції щодо захисту джерел журналістів, а Державний департамент запропонував скоротити фінансування для міжнародних організацій, які допомагають підтримувати міжнародні норми у сфері вільного вираження поглядів. Оскільки Трамп та інші західні держави не здійснюють тиску на найрепресивніших лідерів світу з метою покращення клімату для свободи преси, то число журналістів у в'язницях у світі є рекордним”, - йдеться у заяві Комітету.

Liked the article?
Help us be even more cool!