ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ткаченко закликав створити інформаційний "Рамштайн" для боротьби з російською пропагандою

26.07.2022, 17:15
Фото – НВ
Фото – НВ

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко звернувся із закликом створити формат інформаційного “Рамштайну”, який би координував зусилля союзників і партнерів для протидії російській пропаганді.

Про це він сказав під час онлайн-конференції, організованої американським аналітичним центром “Атлантична рада”, повідомляє Укрінформ.

“Я думаю, важливо закликати до того, що я обговорював зі своїми колегами-міністрами в Європі й в Америці – до інформаційного “Рамштайну”, – зауважив Ткаченко.

Він підкреслив, що Україна зараз має обмежені ресурси для того, щоб протидіяти російським пропагандистським наративам в інформаційній сфері. Через це, за словами міністра, нині реалізуються лише окремі проєкти. Серед них, зокрема, Freedom, що розповідає про реальний стан речей в Україні російськомовній аудиторії переважно за кордоном і безпосередньо в рф.

Водночас росія, зазначив Ткаченко, потужно фінансує свої “медіа”, які перебувають у державній власності: “Вони збільшують бюджет для своїх “ЗМІ” в час війни”.

Також він звернув увагу на те, що матеріали російських пропагандистів зосереджені на обговоренні й спотворенні ситуації навколо України. У них фігурують теми “русофобії”, сюжети про “Квартал-95”, Леоніда Кравчука та інші. “Отже, весь цей порядок денний – про війну (проти України. – Ред.)”, – зазначив він.

За словами міністра, тоді як Україна має реальну оборонну підтримку, яка координується так званим форматом “Рамштайн”, є необхідність також скоординувати підтримку цивілізованого світу для протидії російській пропаганді. Зараз також дуже важливо знайти ресурси для незалежних ЗМІ, інших медіа, які перебувають під реальною загрозою припинення роботи.

У зв’язку з цим міністр зауважив, що в українських ЗМІ відбуваються скорочення і “ресурси для продовження протистояння на інформаційному фронті дуже скоротилися за короткий проміжок часу”.

Нагадаємо, формат “Рамштайн” був ініційований у квітні США як Контактна група з питань оборони України. Зараз вона охоплює понад 50 країн. Очільники оборонних відомств країн-союзників і партнерів проводять регулярні зустрічі для координації оборонної допомоги Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!