ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ткаченко вважає, що заборона на в'їзд актору не може бути підставою забороняти фільм

09.06.2020, 10:03
Фото – фейсбук Олександра Ткаченка
Фото – фейсбук Олександра Ткаченка

Міністр культури й інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що факт заборони в'їзду до України іноземному актору не може одночасно слугувати підставою для того, щоб фільми, у яких брала участь ця людина, була заборонені.

Про це він сказав в ефірі телеканалу “UA:Перший”, коментуючи вилучення російського актора Федора Добронравова з переліку осіб, які створюють загрозу українській національній безпеці, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“По-перше, я вважаю, що і санкції були введені необґрунтовано. По-друге, давайте розрізняти. Є заборона в'їзду. Яким чином заборона в'їзду може стосуватися аудіовізуального продукту. Я багато разів питав це в керівників минулої влади <...> На мій погляд, коли є порушена кримінальна справа проти когось, наприклад Охлобистіна, Пореченкова, тоді це має стосуватися так званих чорних списків. Інша річ, коли автоматом всі ці люди заносяться в чорні списки, і сотні годин аудіовізуального продукту, зокрема фільм Романа Балаяна, кладуться на полку”, – сказав Ткаченко.

За його словами, з цим питанням необхідно розібратися, щоб занесення до таких чорних списків було прозорим і зрозумілим.

“На мою думку, тільки той факт, що комусь заборонено в'їзд, не може одночасно служити підставою для того, щоб фільми, у яких брали участь ці люди, були заборонені”, – додав Ткаченко.

Як повідомляв ІМІ, 4 червня Верховна Рада призначила Олександра Ткаченка на посаду міністра культури та інформаційної політики.

Liked the article?
Help us be even more cool!