ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ткаченко каже, що йому було дивно побачити в Україні російську медійницю Альбац

15.03.2023, 11:30
Фото – НВ
Фото – НВ

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що необхідно мати запобіжники для приїзду до України “хороших росіян” за паспортами третіх країн.

Про це він сказав в ефірі національного телемарафону 14 березня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Мені було дивно побачити її в Україні (російську журналістку Євгенію Альбац)”, – сказав Ткаченко.

У цьому контексті він зазначив, що необхідно мати запобіжники для приїзду в Україну так званих хороших росіян за паспортами третіх країн.

“Наскільки я розумію, на Альбац не було накладено санкції, і, якщо вона в'їжджала за паспортом іншої країни, ймовірно, що це відбувалося законно. Але я не думаю, що тут її зустрічають з розкритими обіймами”, – заявив Ткаченко.

На уточнювальне запитання, чи можна запобігти таким візитам росіян за паспортами третіх країн шляхом складання списків, міністр сказав: “Це складне питання, оскільки ми – демократична країна”.

Як повідомляв ІМІ, Україну відвідала російська медійниця Євгенія Альбац та подорожувала країною. Українська журналістка Зоя Казанжи звернулася до Служби безпеки України з проханням пояснити, на підставі чого і який саме орган видав візу для в’їзду до України громадянці РФ Євгенії Альбац, хто саме з посадових осіб чи громадських організацій супроводжує її під час перебування в Одесі.

Альбац перетнула український кордон не за російським паспортом, а за паспортом громадянки Ізраїлю. Крім того, жодної інформації щодо заборони в’їзду Альбац до України правоохоронці не отримували, повідомляв “Детектор медіа”.

У листопаді 2022 року Міністерство культури та інформаційної політики України передало для адміністрування Раді національної безпеки та оборони перелік із 210 осіб, які створюють загрозу національній безпеці. 

Міністерство це зробило на виконання пункту 3 розділу 2 “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України від 19 червня 2022 року №2310-ІХ “Про внесення змін до деяких законів України про підтримку національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора”.

Станом на 15 березня 2023 року до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, внесено 211 осіб. Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, складає МКІП на підставі звернень РНБО, СБУ та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!