ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Tinder заблокував акаунт афериста після документального фільму Netflix

08.02.2022, 10:48
Фото – variety.com / Netflix
Фото – variety.com / Netflix

2 лютого на Netflix вийшов документальний фільм The Tinder Swindler (“Аферист із Tinder”) про шахрая Саймона Леваєва (справжнє ім'я – Шимон Хают), який, називаючись сином великого діамантового магната, виманив у різних жінок $10 млн і уникнув покарання. 

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на Variety.

У фільмі йдеться про те, що його обліковий запис Tinder усе ще активний. Проте через кілька днів після виходу фільму на стримінгу застосунок для знайомств Tinder заблокував акаунт шахрая.

“Ми провели внутрішнє розслідування і можемо підтвердити, що Саймон Леваєв більше не активний у Tinder під жодним своїм відомим псевдонімом”, – заявив представник застосунку для знайомств.

У фільмі розповідається, що ізраїльський шахрай Саймон Леваєв роками жив коштом жінок. Він знайомився з ними в Tinder, видавав себе за бізнесмена та сина “алмазного короля”, дарував дорогі подарунки, а потім інсценував напад на себе та просив гроші на допомогу. Перебуваючи в іншій країні нібито через небезпеку, він на ці гроші вже починав “обробляти” наступну жертву.

Афера розкрилася після того, як розслідування про Леваєва у 2019 році опублікувала норвезька газета VG: до редакції звернулися дівчата зі Скандинавії, які втратили гроші.

Як зазначає Variety, 4 лютого Леваєв розповів у сторіз свого Instagram, що готується розповісти власну версію подій, проте пізніше його сторінка, на яку було підписано понад 200 тисяч користувачів, стала недоступною.

У 2019 році Саймона Леваєва звинуватили лише в злочинах, скоєних в Ізраїлі, та призначили 15 місяців колонії за шахрайство. Вже за п'ять місяців він вийшов на свободу і став бізнес-консультантом. Його жертви й досі намагаються закрити кредити.

Liked the article?
Help us be even more cool!