ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

TikTok заборонить дітям вести прямі трансляції

20.10.2022, 12:37
Фото – eniyilerde.com
Фото – eniyilerde.com

З листопада TikTok підвищує мінімальний вік для ведення прямих трансляцій із 16 до 18 років, повідомляє ВВС.

Протягом п’яти місяців Глобальний відділ дезінформації BBC, BBC Arabic і BBC Eye Investigations стежили за більш ніж 300 обліковими записами TikTok, які транслювали прямі трансляції з північно-західної Сирії.

Розслідувачі виявили, що сотні облікових записів із сирійських таборів для біженців працюють у прямому ефірі, де діти благають пожертвувань. Деякі отримували до $1000 на годину, але коли вони знімали готівку, TikTok забирав у них до 70%.

У правилах TikTok сказано, що користувачі не можуть безпосередньо просити подарунки та повинні “запобігати завданню шкоди, загрозі чи експлуатації” неповнолітніх на платформі.

Коли BBC News поскаржилися щодо 30 облікових записів, де зображені діти, які жебракують, TikTok заявив, що в жодному з випадків не було порушення його політики. Після того як медіа звернулося безпосередньо до TikTok, щоб отримати коментар, компанія заблокувала всі облікові записи.

Крім того, TikTok заявив, що цей тип контенту заборонено на його платформі, а його комісія від цифрових подарунків була значно меншою за 70%, але точної суми не назвали.

TikTok повідомляє, що в майбутньому тільки дорослі зможуть “надсилати віртуальні подарунки або отримувати доступ до функцій монетизації”.

Однак, зазначає ВВС, незрозуміло, як TikTok забезпечуватиме ці вікові обмеження.

Нагадаємо, Meta, якій належать Facebook і Instagram, та Google, якій належить YouTube, мають мінімальний вік для прямих трансляцій 13 років і вже дозволяють користувачам обмежувати вміст, який вони завантажують.

Liked the article?
Help us be even more cool!