ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ТікТок заблокував акаунт блогерки, яка під виглядом уроків макіяжу критикувала Китай за переслідування уйгурів

28.11.2019, 12:37
Фото – Business Insider
Фото – Business Insider

Китайський додаток TikTok заблокував акаунт 17-річної американки Ферози Азіз, яка у своїх навчальних відеороликах про макіяж критикувала владу Китаю за репресії проти уйгурів. Про це повідомляє "theБабель" з посиланням на Business Insider.

"Зараз я покажу вам, як подовжити вії. <...> Після цього покладіть інструмент для завивання вій та візьміть телефон, щоб дізнатися, що відбувається в Китаї. Як невинні мусульмани потрапляють у концентраційні табори, як розлучають сімʼї, викрадають їх, вбивають, ґвалтують, змушувати їх їсти свинину та пити алкоголь, примушують їх приймати іншу віру. Якщо вони цього не роблять, їх убивають. <...> Будь ласка, поширюйте цю інформацію і знову візьміть інструмент для завивання вій", – каже Фероза у своєму відео. Зазначається, що в TikTok його переглянули 1,5 млн разів.

У своєму Twitter Азіз повідомила, що після публікації відео отримала повідомлення від TikTok, у якому йшлося, що її обліковий запис "тимчасово заблоковано через численні порушення принципів спільноти". У повідомленні не вказувалося, які саме принципи вона порушила. Водночас її відео досі доступні на її стрічці TikTok, яка не оновлювалася з часу публікації роликів.

Представники TikTok заявили, що акаунт Азіз було заблоковано не через ролики про уйгурів, а через те, що вона опублікувала відео про Усаму бен Ладена на старому акаунті. "У цьому разі попередній обліковий запис користувача та повʼязаний з ним пристрій були заблоковані після того, як вона опублікувала відео Усами бен Ладена, що є порушенням заборони TikTok на сприяння терористам", – повідомили в компанії.

Liked the article?
Help us be even more cool!