ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

TikTok обмежив можливість перегляду відео ІМІ про Дмитра Хилюка

02.08.2024, 18:00

Соцмережа TikTok обмежила відео Інституту масової інформації в стрічці “Для тебе” про журналіста УНІАН Дмитра Хилюка, який перебуває в російському полоні. Це фактично нівелює просування відео про полоненого росіянами журналіста в тіктоці.

26 липня Інститут масової інформації опублікував у своєму тіктоці відео про Дмитра Хилюка. Ролик складається з фотографій журналіста і титрів, які розповідають, що Дмитро в полоні сильно схуд і важить не більш ніж 45 кілограмів. 

Відеопублікація ІМІ про Дмитра Хилюка. Скриншот ІМІ

ІМІ посилався на дані міжнародної організації “Репортери без кордонів” (RSF), якій це розповів звільнений з російського полону військовий Ігор (він перебував із Дмитром в одній камері). Також було зазначено, що керівник відділу розслідувань RSF Арно Фронже каже, що Росія не лише продовжує брехати про долю Дмитра, але й принизливо поводиться з ним.

У день публікації, коли відео набрало приблизно одну тисячу переглядів, TikTok обмежив доступ відео до рекомендацій (стрічки “Для тебе”), обумовлюючи це тим, що відео не відповідає стандартам спільноти. Причини невідповідності: “Неоригінальний контент, контент низької якості або контент з QR-кодом”.

Причина, яку вказав TikTok. Скриншот ІМІ

29 липня ІМІ подав апеляцію. 2 серпня TikTok повідомив про результати розгляду апеляції: “Ми розглянули твою апеляцію та зʼясували, що твоя публікація порушує наші Правила спільноти. Її не можна відновити”.

“Обмеження відео від стрічки “Для тебе” означає, що TikTok не просуватиме це відео й аудиторія про нього не дізнається, незважаючи на цікавість людей до такого контенту. Наприклад, у відео про Дмитра Хилюка 90% трафіку – це рекомендації (стрічка “Для тебе”). Після запровадження обмежень відео просто перестали бачити. Хочеться вірити, що це помилка соцмережі, але таке обмеження може мати вигляд цензури зі її боку. Ми вважаємо, що ці обмеження необґрунтовані, а українська аудиторія має право на доступ до суспільно важливої інформації, зокрема й у тіктоці”, – зазначає комунікаційник ІМІ Олександр Рубан.

Відповідь TikTok на скаргу ІМІ. Скриншот ІМІ
Liked the article?
Help us be even more cool!