ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

TikTok ділиться даними користувачів більше, ніж будь-який інший застосунок, – дослідження

10.02.2022, 14:35
Фото – eniyilerde.com
Фото – eniyilerde.com

TikTok та YouTube серед усіх застосунків соцмереж збирають найбільшу кількість даних користувачів. Але TikTok ділиться даними більше і неясно, куди вони передаються.

Про це йдеться в дослідженні компанії мобільного маркетингу URL Genius, повідомляє CNBC.

Дослідження показало, що YouTube, який належить Google, збирає особисті дані користувачів для власних цілей. Наприклад, для відстеження історії пошуку в інтернеті або місця перебування, щоб показувати користувачеві релевантну рекламу. 

Водночас TikTok, який належить китайському технологічному гіганту ByteDance, дозволяє стороннім трекерам збирати дані користувачів, і тому важко сказати, що з цією інформацією відбувається далі.

Як пише видання, за допомогою сторонніх трекерів практично неможливо дізнатися, хто відстежує ваші дані або яку інформацію вони збирають.

Як зазначено в дослідженні, сторонні трекери можуть відстежувати активність на інших сайтах навіть після того, як користувач залишить застосунок.

Крім того, йдеться в дослідженні, стороннє відстеження все ще відбувалося, навіть якщо користувачі не дозволили відстеження в налаштуваннях кожної програми. “Наразі споживачі не можуть бачити, які дані передаються стороннім мережам або як використовуватимуться їхні дані”, – пишуть автори звіту.

Ані TikTok, ані YouTube не відповіли на запит CNBC про коментар.

Liked the article?
Help us be even more cool!