ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

TikTok-блогера судили за незаконне знімання блокпоста

Малиновський районний суд міста Одеси визнав місцевого жителя винним у незаконному поширенні інформації про розташування Збройних сил України та військової техніки.

Про це повідомляє "Судовий репортер" з посиланням на вирок від 19 грудня.

На початку липня 2023 року обвинувачений, їдучи на мотоциклі, зняв на відеокамеру GoPro блокпост із військовими. 11 липня він опублікував це відео в мережі TikTok, і його переглянули близько 9600 користувачів. 

2 серпня чоловік зняв на мобільний телефон політ військового літака і потім поширив запис в Instagram і Telegram. Пізніше, під час обшуку, в нього вдома знайшли також канабіс, який він зберігав для власного вжитку.

На судовому засіданні громадянин визнав провину в повному обсязі. Він розповів, що працював на ринку "7 кілометр".

Після початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України, бувши членом байкерської спільноти, активно збирав кошти на ЗСУ, має багато знайомих серед військових, яким неодноразово надсилав грошові кошти.

Окрім цього, є блогером мережі TikTok, куди розповсюджував відеоролики, а зібрані гроші також передавав на потреби ЗСУ. На початку липня цього року в районі ринку він побачив блокпост. Там чергували військові, які начебто попросили "погазувати" на мотоциклі, а він зафіксував їхні емоції на відеокамеру та опублікував запис у TikTok. За пару хвилин зрозумівши, що на відео зафіксований блокпост, блогер його видалив.

Через кілька днів обвинувачений прочитав у групі, що над містом літають літаки, виглянув у вікно та побачив літак і зняв його на відео, яке також оприлюднив. Коли інші користувачі соцмереж зробили автору зауваження, що літаки заборонено знімати, він запис видалив. У вчиненому підсудний щиро розкаювався і просив суворо його не карати.

З наданих матеріалів суд переконався, що обвинувачений є блогером мережі TikTok і під час воєнного стану веде волонтерську діяльність. Він отримав подяки від військових частин за те, що неодноразово збирав кошти від розміщених відеороликів та перераховував їх на потреби ЗСУ. Від окремої роти снайперів 35 бригади морської піхоти ім. Михайла Остроградського йому видано подяку за вагомий внесок у боротьбі зі збройною агресією Російської Федерації.

Чоловіка засудили до п'яти років позбавлення волі умовно, звільнивши від відбуття покарання з іспитовим строком два роки. Також засуджений сплатить 17 тисяч гривень штрафу.

Liked the article?
Help us be even more cool!