ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

The Times звинуватило російський телеканал НТВ в расизмі через пародії на Обаму

01.12.2020, 13:50
Фото – Lenta.ru
Фото – Lenta.ru

Британське видання The Times звинуватило російський телеканал НТВ у расизмі, закликавши Європейську спілку футбольних асоціацій переглянути контракт із власником НТВ, компанією “Газпром”, яка є одним із найбільших спонсорів головного європейського футбольного турніру – Ліги Чемпіонів УЄФА, повідомляє Радіо Свобода.

Видання звернуло увагу на те, що минулими вихідними в програмі НТВ “Міжнародна пилорама” з Тиграном Кеосаяном з'явилася, як стверджується, расистська пародія на експрезидента США Барака Обаму.

У матеріалі The Times зазначається, що акторка в образі Обами, обличчя якої було вимазане темною фарбою, співала колись популярний у Росії попхіт “Я шоколадний заєць”, президентство Обами було назване “темною стороною” американської історії, а ведучий Кеосаян, розмовляючи з нібито колишнім лідером США, заявив, що в Росії його можуть “вважати за циганку”.

“Трансляція НТВ може поставити в незручне становище УЄФА, керівний орган європейського футболу, оскільки він прагне активізувати свої зусилля в боротьбі з расизмом”, – пише британське видання і наводить коментар представника міжнародної організації Fare, яка разом з УЄФА веде антирасистську кампанію.

“Як спонсори найбільшого клубного змагання у світовому футболі, яке ставить собі за мету пропаганду позитивних цінностей, “Газпром” повинен зробити заяву зараз і гарантувати, що подібний вияв расизму більше не повториться”, – заявив представник Fare.

Окремо The Times зазначає, що ведучий “Міжнародної пилорами” є чоловіком Маргарити Симоньян, головного редактора телеканалу Russia Today, який фінансується Кремлем, і що саме Симоньян пише для програми сценарії. “За один ефір подружжя отримує близько 5 мільйонів рублів (64 тисячі доларів у перерахунку. – Ред.)”, – стверджує британське видання.

Наприкінці статті The Times звертає увагу на те, що, згідно з останнім соціологічним опитуванням незалежного російського соціологічного Левада-Центру, 28% росіян вважають, що чорношкірим людям слід заборонити в’їзд до їхньої країни.

У компанії “Газпром” відмовилися коментувати статтю в The Times, в УЄФА на запит британського видання поки що не відповіли, а Маргарита Симоньян написала у своєму твіттері, що її чоловік “як людина, що є частиною етнічної меншини в Росії, регулярно жартує в ефірі над своїм великим “етнічним” носом і своєю належністю до чорних”.

Симоньян закликала британських журналістів “погуглити, які етнічні групи називають чорними в Росії”.

Liked the article?
Help us be even more cool!