ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

The Times of Israel: Медійник, який був речником ХАМАС, тримав удома трьох заручників

11.06.2024, 15:21

Колишній речник підконтрольного ХАМАС міністерства праці Гази й автор матеріалів у кількох інформаційних виданнях Абдалла Альджамал утримував у своєму помешканні в секторі Газа трьох заручників, повідомляє The Times of Israel.

За даними видання, він утримував у своєму помешканні в таборі Нусейрат Альмоґа Меїра Джана, Андрія Козлова та Шломі Зіва. 

Альджамал утримував трьох чоловіків в одному домі з власною родиною. 8 червня їх звільнили ізраїльські сили спецоперацій.

“Це – ще один доказ, що терористична організація ХАМАС використовує цивльне населення як людський щит”, – зазначають в ізраїльському війську.

Голова правозахисної організації Euro-Med Human Rights Monitor  Рамі Абу повідомив у соцмережі Х, що військові проникли в дім родини Альджамал під час рейду й убили кількох членів родини, зокрема самого Абдаллу та його батька Ахмеда Альджамала.

Про Абдаллу Альджамалу також відомо, що 2019 року він написав колонку для Al Jazeera. Нібито через це дехто вважав його кореспондентом катарського видання в Газі. Медіа заперечило цю інформацію 9 червня 2024 року. Із 2019 року Абдалла Альджамал писав матеріали для низки інших видань.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!