ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

The New York Times допустила конфлікт інтересів через статті речниці Зеленського

04.06.2019, 12:27
Фото – pravda.com.ua

Газета The New York Times допустила конфлікт інтересів, надрукувавши низку статей Юлії Мендель у період, коли вона вже подала заявку на участь у конкурсі на посаду прессекретаря новообраного Президента України Володимира Зеленського. Про це 3 червня повідомила телекомпанія CNN, інформує “Детектор медіа”.

Зазначається, що The New York Times із 1 травня по 20 травня опублікувала три матеріали, написаних або тільки Юлією Мендель, або з нею в співавторстві. Матеріали були присвячені розпуску Верховної Ради, даним про утиски в українській армії за статевою ознакою і ролі колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена у відставці Генерального прокурора України Віктора Шокіна.

Глава прес-служби The New York Times Арі Ісаакмана Беваскуа в коментарі CNN запевнила, що керівництво газети тільки минулого тижня дізналося про те, що Мендель 3 травня подала заявку на участь у конкурсі на посаду прессекретаря Президента України.

“Пані Мендель у травні, будучи кандидатом на державну посаду, написала для The Times матеріал про розпуск парламенту. Якби вона повідомила редакторів про те, що подала заявку (на конкурс. – Ред.), то вони не дали б їй цього завдання. Ми б негайно припинили з нею співробітництво з огляду на цей серйозний конфлікт інтересів”, – йдеться в заяві.

За словами Беваскуа, редактори The New York Times “переконані, що, незважаючи на конфлікт інтересів, про який варто було проінформувати”, матеріали Мендель “були чесними і точними”.

Як повідомляв ІМІ, 3 червня Президент України Володимир Зеленський призначив своїм прессекретарем Юлію Мендель.

Liked the article?
Help us be even more cool!