ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

The Kyiv Independent у редакційній статті закликало Захід негайно надати Україні зброю

05.04.2022, 16:30
Тіла людей на вулиці в Бучі, які видно із супутника. Фото The New York Times
Тіла людей на вулиці в Бучі, які видно із супутника. Фото The New York Times

Українське англомовне видання The Kyiv Independent написало редакційну статтю, в якій розкритикувало західних лідерів за слабку позицію в захисті України від російської агресії та закликало негайно надати Україні всю необхідну зброю.

Матеріал під назвою “Прямо зараз дайте Україні все, чого вона просить” був опублікований 5 квітня.

Журналісти кажуть, що після звірств, які росіяни вчинили в Бучі, вона більше ніколи не буде звичайним містом, так само як Сребрениця чи Треблінка.

“Як і багато інших звірств у минулому, цій різанині можна було б запобігти, якби певні люди на владних посадах мали сміливість зайняти позицію. На жаль для України, жоден західний лідер цього завдання не витримав”, – ідеться в статті.

Але, пишуть журналісти, винні не лише нинішні західні лідери. Адже страх і вмиротворення Заходу перед Путіним та його кривавим режимом домінували в геополітиці тривалий час, що вилилося в російські воєнні злочини проти України. “Як і будь-який авторитарний режим, він живився їхнім страхом і ставав сильнішим”, – сказано у зверненні.

Автори наполягають, що Бучанської різанини не мало статися. Сучасний світ міг цьому запобігти, впровадивши над Україною безпольотну зону або забезпечивши нас винищувачами та системами протиповітряної оборони. Російські війська були б змушені відступити, сотні невинних життів були б врятовані.

“Звісно, Захід забезпечив Україну значною кількістю зброї та впровадив безпрецедентні санкції проти Росії. Чи досить цього? Очевидно, що ні. Чи робить Захід ще щось після свідчень з Бучі? Також ні”, – говорять журналісти.

Тим часом, наголошують вони, європейські гроші вільно заходять у російські кишені як плата за газ.

“Чому українці повинні жертвувати життям, щоб німці або французи не втратили ні краплини комфорту?” – запитують автори.

Вони вимагають, щоб Україна негайно отримала те, що необхідно для виживання:

  • польські МіГи, системи протиповітряної оборони С-300, артилерію, захисне обладнання, медичне забезпечення;
  • Росія атакує українські нафтобази, тому Захід має укласти нову угоду про ленд-ліз, щоб забезпечити Україну пальним, обладнанням та всім іншим;
  • Росія має втратити джерело доходу. Це передбачає заборону на імпорт російської енергії, закриття портів для російських кораблів, відімкнення її фінансових інституцій від SWIFT та арешт активів за кордоном;
  • необхідно знайти шлях виключити Росію з Ради Безпеки ООН. Якщо це неможливо, то визнати Раду недієвою і розпустити.

“Коротко, все, про що просила Україна, має бути надано негайно. Якщо Захід цього не зробить, буде ще більше нових Буч”, – підсумовують журналісти.

Liked the article?
Help us be even more cool!