ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Tesla заявила, що за витоком даних компанії стоять двоє колишніх співробітників

Фото – inventure.com.ua
Фото – inventure.com.ua

Двоє колишніх працівників Tesla стоять за витоком даних, під час якого було оприлюднено особисту інформацію понад 75 тисяч людей, зокрема співробітників компанії. Про це йдеться в заяві виробника електрокарів, повідомляє  Reuters.

Дані, оприлюднені внаслідок зламу, потрапили до німецького видання Handelsblatt, стверджує керівник відділу приватності даних Tesla Стівен Елентух у заяві, адресованій офісу генпрокурора штату Мен.

Видання Handelsblatt повідомило компанії, що отримало конфіденційну інформацію, зокрема таку, за якою можна ідентифікувати людей, на кшталт імен, адрес, телефонних і страхувальних номерів, йдеться в заяві Tesla від 18 серпня.

Тоді компанія з’ясувала особи співробітників, які злили дані, подала позови проти них і вилучила їхні пристрої.

Як пише видання, компанії в США зобов’язані повідомляти уряду про витоки даних, масштаб яких перевищує певний поріг; деталі закону варіюються залежно від штату.

Незадовго до зламу даних, у квітні, Reuters повідомляв, що деякі співробітники Tesla таємно обмінювалися даними клієнтів, зокрема відео й зображеннями, знятими на камери в машинах, у внутрішньому корпоративному листуванні.

Як повідомляв ІМІ, 19 серпня у Багдаді (Ірак) поліція затримала хакера, який запустив на електронному рекламному щиті трансляцію порнографічного фільму. За даними поліції, затриманий був техніком, який мав фінансові проблеми з компанією, що працює над розробленням рекламних екранів, і хотів помститися.

Liked the article?
Help us be even more cool!