ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Тернопільського журналіста побили через мову

09.07.2012, 00:47

Журналіста тернопільської газети “20 хвилин” Антона Краснобаєва побили п'ятеро молодиків неподалік Тернопільського ставу у ніч з 6 на 7 липня 2012 року. Причиною такої агресії молодиків стала фраза Антона, що російську мову він вважає такою ж рідною, як і українську, повідомляє "20 хвилин".

Кореспонденту розбили обличчя та понаставляли синців по всьому тілу. Спочатку його лупцювали кулаками, а коли повалили на землю, почали товкти ногами, пише видання.

У Тернопіль Краснобаєв приїхав з Сєвєродонецька Луганської області.

Коли Антон влаштувався в редакцію, він ледь говорив українською. Проте за декілька місяців почав спілкуватися українською. Навіть зі своїми кривдниками він розмовляв українською, пише видання.

“Ситуація взагалі ненормальна і дивна для мене. Я зі знайомим біля Ставу гуляли зі сторони Білої. Побачили компанію з п'яти людей. Років їм до 25 було, всі досить таки рослі хлопці. Виявилось, що мій знайомий віддалено знав когось із них. Підійшли, привітались. Почали спілкуватись. Розпитували, звідки я, що в Тернополі роблю. Все було нормально, поки не почали про мову говорити. Я сказав те, що думаю і відчуваю: що російська для мене така ж рідна, як і українська. Російською говорять всі мої рідні і друзі, її я чув змалечку. Але я поважаю українську. Навіть із ними я розмовляв українською”, - розповів Антон. Після почутого, пригадує він, хлопці оскаженіли. Спочатку з кулаками на нього кинувся один із них, а коли почав захищатись, приєднались інші четверо.

8 липня хлопця обстежили лікарі, також у нього взяли свідчення правоохоронці.

Зараз Краснобаєв лікується вдома.

Liked the article?
Help us be even more cool!