ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Тернопільська міськрада не називає зарплати журналістам, щоб не допустити "невдоволення на ґрунті майнового стану"

13.11.2023, 14:00
Ірина Небесна
Фото – dejure.foundation
Фото – dejure.foundation

Тернопільська міська рада відмовилася називати розмір зарплат посадовців журналістам місцевого видання “RIA+ / 20 хвилин”, які з відповідним запитом звернулися до міськради. Про це медіа повідомляє на своєму сайті.

Причина відмови – “з метою недопущення маніпулювань громадською думкою, нагнітання невдоволення на ґрунті майнового чи соціального стану”.

“Через військову агресію Російської Федерації проти України та запровадження воєнного стану, з метою недопущення маніпулювань громадською думкою, нагнітання невдоволення на ґрунті майнового чи соціального стану розгляд запитів на публічну інформацію даного змісту в Тернопільській міській раді відстрочено. Опрацювання запитів буде відновлено після завершення воєнного стану”, – йдеться у відповіді міськради.

Видання зазначає, що запит до міськради щодо зарплат, премій та інших доплат працівників, отриманих за перший рік повномасштабної війни, надіслали 6 жовтня. Міськрада спочатку продовжила розгляд до 20 днів, про що повідомила редакції. Згодом відповідь дали, але розмір зарплат так і не назвали. У відповіді міськрада також вказала, що опрацювання запитів такого характеру наразі зупинено і “буде відновлено після завершення воєнного стану”.

Своєю  чергою журналісти видання повторно надіслали інформаційний запит до Тернопільської міської ради. Водночас спільно з юристом готують звернення до уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Видання нагадало, що в жовтні в Тернопільській обласній військовій адміністрації їм також не відповіли щодо заробітних плат, премій та інших виплат працівникам у 2022 році.

Liked the article?
Help us be even more cool!