ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Теличенко вважає, що Мельниченко повинен постати перед судом

15.09.2011, 07:23
Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко вважає, що екс-майор Управління держохорони Микола Мельниченко повинен постати перед судом.
 

Про це вона сказала в інтерв’ю «Українському тижню».

Теличенко відзначила, що закон зобов’язує реагувати належним чином – порушувати кримінальну справу – в кожному випадку, коли наявні ознаки складу злочину.

«Микола Мельниченко стверджує, що він зробив записи розмов у кабінеті Президента України і демонструє записи, на яких окремі учасники розмов упізнали свої голоси. Немає сумніву, що майор Мельниченко зробив ці записи незаконно, але нібито з міркувань викриття злочинної діяльності високопосадовців. Ніхто, крім суду, не має повноважень оцінювати, достатнім є таке виправдання чи ні», – зазначила Теличенко, додавши при цьому, що «хоч ми й говоримо про залежність судів, але іншого інструменту немає».

Нагадаємо, проти Мельниченка у 2001 році була порушена кримінальна справа за підозрою у перевищенні службових повноважень та розголошенні державної таємниці.

У березні 2005 року Генпрокуратура закрила цю справу, вирішивши, що Мельниченко діяв у стані гострої необхідності для запобігання потенційної шкоди суспільним інтересам.

У червні 2011 року Печерський районний суд Києва визнав незаконним закриття кримінальної справи проти Мельниченка.

 
 
Liked the article?
Help us be even more cool!