ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Теличенко не займатиметься в ГПУ розслідуванням вбивства Гонгадзе

10.06.2016, 15:59

Валентина Теличенко, багаторічний адвокат Мирослави Гонгадзе, яку призначено заступницею генерального прокурора України, заявила, що її призначення в ГПУ не стосується розслідування справи вбитого журналіста Георгія Гонгадзе. Про це вона сказала в інтерв’ю Укрінформу, повідомляє “Детектор медіа”.

За словами Теличенко, вона займатиметься в ГПУ реформою прокуратури.

“Українська прокуратура повинна стати прокуратурою європейських стандартів. Для цього необхідно позбутися тих, хто її скомпрометував, наповнити новими кадрами. Потрібні такі працівники, чий фаховий рівень дозволить виконувати поставлені завдання, а сумління чи страх утримають їх від сваволі та незаконних дій. Зміна кадрового складу - обов'язкова передумова реформи прокуратури. Це амбітно, але простішого варіанту ми не маємо”, - сказала вона.

“А щодо мого особистого перетворення - я адвокатом ніколи не була, хоч і працювала в командах захисту підозрюваних. Також мені випало не раз бути з боку обвинувачення в судовому процесі, оскільки я представляла потерпілих. В Генеральній прокуратурі я відповідаю за  реформу, а не за державне обвинувачення, отож безпосередньо в судові процеси я не потраплю ближчим часом, хоч, вважаю роботу в судовому процесі надзвичайно цікавою”, - сказала заступниця генпрокурора.

Також вона заявила, що її обов’язки в ГПУ не стосуються розслідування справи Георгія Гонгадзе. Про це вона сказала у відповідь на запитання журналіста щодо того, що її призначення пояснюється бажанням дорозкрити справу Гонгадзе.

“Це зовсім не пов'язані речі. Я в ГПУ не маю жодного стосунку до слідчого управління і чекаю результатів його роботи по справі Гонгадзе так само, як і ви, як родина Георгія, як пересічний громадянин у нашій державі”, - сказала Валентина Теличенко.

Liked the article?
Help us be even more cool!